Washi is Japans voor ‘papier’ en is ook de naam van een type raamdecoratie. De Washi raamdecoratie wordt grotendeels gemaakt van de zachte binnenbast van planten en bomen. Om de Washi raamdecoratie een mooie structuur en dessin te laten krijgen, worden er vezels van andere planten en bomen zoals hennep en ceder  aan toegevoegd.

Prachtige Japanse raamdecoratie

Behalve als raamdecoratie wordt Washi al eeuwen gebruikt als schrijfpapier, afwerking voor lampen, kamerschermen en scheidingswanden. Omdat Washi nauwelijks verkleurt als het wordt blootgesteld aan zonlicht is het prima geschikt als raamdecoratie. Woonwinkel Liever Thuis biedt u keuze uit twee typen Washi raamdecoratie, namelijk Laminated Washi en Woven Washi

Laminated Washi raamdecoratie

Doordat de Laminated Washi raamdecoratie aan twee kanten voorzien is van een gelamineerde laag, krijgt de raamdecoratie een stevige structuur en is zo gemakkelijk schoon te maken. Het zonlicht wordt door de Washi raamdecoratie gefilterd en geeft het een natuurlijke uitstraling. Er zijn twee soorten Laminated Washi raamdecoratie; de soepele versie (laminated Washi) en de stevige versie (laminated Washi plus). Voor het eerste type raamdecoratie geldt dat deze kan worden gebruikt als rolgordijn of paneelgordijn. Het tweede type is alleen geschikt als paneelgordijn of afscheiding. Beide typen Laminated Washi raamdecoratie hebben unieke eigenschappen voor wat betreft kleur, dessin, transparantie en lichtfiltering.

WashiWashiWashi

Woven Washi raamdecoratie

De Woven Washi raamdecoratie is een 100% natuurlijk product. Deze raamdecoratie bestaat uit fijne, gedraaide washi strookjes die door ragfijne garendraden geweven worden. Dit type Washi raamdecoratie is dan ook zeer geschikt als rolgordijn en paneelgordijn.

Washi raamdecoratie baleinen

De Laminated Washi raamdecoratie wordt geleverd met houten of aluminium baleinen. Deze baleinen zorgen ervoor dat de Laminated Washi raamdecoratie op een decoratieve manier worden verdeeld in vlakken. De baleinen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en breedtes. Voor de Woven Washi raamdecoratie geldt dat deze alleen wordt geleverd met houten baleinen van 10, 25 of 50 mm breed of zonder baleinen. Alle Woven Washi rolgordijnen worden zonder baleinen geleverd.

Multicolor Washi raamdecoratie

Om er zeker van te zijn dat de Washi raamdecoratie aansluit bij de rest van uw interieur is het mogelijk om bepaalde delen van deze raamdecoratie te leveren in een contrasterende kleur. U kunt bijvoorbeeld één Washi paneel in een kleur laten leveren, of zelfs één segment in een Washi paneel een kleur te laten geven. Zelfs voor de Washi rolgordijnen is het mogelijk om kleurvakken te kiezen.

Overige raamdecoratie en interieurproducten

Washi is niet het enige raamdecoratie product dat Liever Thuis u kan leveren. Buiten raamdecoratie leveren wij de overige basis voor uw interieur,  zoals vloeren, gordijnen, behang, verf en accessoires. Maar ook voor verfraaiing van de buitenboel door middel van zonwering of buitenverf bent u bij Liever Thuis aan het juiste adres. Wilt u graag weten welke producten u kunt verkrijgen bij Liever Thuis, kijk dan bij het productoverzicht op deze website. Natuurlijk bent u altijd welkom voor een persoonlijk advies (zonder afspraak) op de Hoofdstraat in Terheijden (Noord-Brabant).