Tapijt is een vloerbedekking die de verschillende ruimten in uw huis een warm en luxe gevoel geeft. Welke sfeer u ook kiest: er is altijd een tapijt dat hierop aansluit. Tapijt kent namelijk vele kleuren, neutraal of lekker extreem, maar ook verschillende structuren. Een tapijt is een vloerbedekking die u zeker moet voelen voordat u de juiste keuze kunt maken.

Voordelen van tapijt

Een voordeel van tapijt is de breedte, kamerbreed genoemd, waardoor een gelegd tapijt minder kans heeft op naden. Ook werkt tapijt geluidsisolerend, want het absorbeert en dempt geluid waardoor ruimtes niet hinderlijk galmen en het vermindert omgevingsgeluiden. Behalve als vloerbedekking is tapijt bijzonder geschikt als stoffering op de trap. Zo kunt u tapijt  op de trap vast stofferen of als loper laten leggen. Ook bieden wij de mogelijkheid om een stuk tapijt te vermaken tot karpet, zodat deze op uw gladde vloer past en warmte aan uw interieur geeft.

Ondertapijt aanbrengen op kale vloer

Om de warmte- en geluidsisolatie van tapijt te verbeteren, is het raadzaam om eerst ondertapijt op de kale vloer te leggen. Ondertapijt zorgt ervoor dat de veerkracht van het tapijt enorm toeneemt. Een ander voordeel van ondertapijt is dat het de levensduur van het tapijt verlengt. Voor sommige ondertapijten geldt dat er een garantie van 25 jaar of langer gegeven wordt. Uw ondertapijt gaat dus meestal meer dan één tapijt mee.

TapijtTapijt

 

 

 

 

 

Advies op maat 

Voor een eerste indruk van de verschillende tapijten die wij kunnen leveren, raden wij u aan om eens op de websites van de verschillende merken te kijken die wij vertegenwoordigen. Liever Thuis heeft in haar woonwinkel een ruim assortiment aan stalen in de vele kleuren en structuren die tapijt te bieden heeft. Wij geven u graag advies over de verschillende mogelijkheden van tapijt. Natuurlijk komen wij bij u thuis de maten opnemen, zodra u een keuze heeft kunnen maken. Nadat het tapijt geleverd is, maken wij met u een afspraak om het tapijt bij u te komen leggen.

Vloeren en andere interieurproducten

Heeft u tapijt in de slaapkamer, maar wilt u liever laminaat of parket in de woonkamer? Liever Thuis biedt u een ruim assortiment vloeren. In onze woonwinkel laten wij u graag de diverse vloeren en stalen zien. We kunnen samen met u doornemen welke type vloer het beste in uw interieur past. Daarbij hebben wij ook nog eens een grote diversiteit aan andere interieurproducten, zoals gordijnen en zonweringraamdecoratie, behang, verf en interieuraccessoires. Wij zien u graag bij Liever Thuis in Terheijden!